25.01.2013. 22:30
Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) vadība piektdien apstiprinājusi iepriekš izskanējušo ideju par 2020. gada Eiropas meistarsacīkšu norisi 13 dažādās kontinenta pilsētās.

Ideja par turnīra rīkošanu 13 pilsētās tika publiskota jau pagājušā gada decembrī, bet tagad tā guvusi arī UEFA vadītāju akceptu.

Organizācija paudusi, ka 2020. gadā katrā no rīkotājpilsētām būs tikai viena maču norises vieta, kurā notiks apakšgrupu turnīra sacensības, bet pusfināls un fināls tiks aizvadīts vienā un tajā paša stadionā.

Neviena no rīkotājvalstīm automātiski nekvalificēsies finālturnīram, bet katrai no tām tiks garantētas vismaz divas mājas spēles apakšgrupu turnīra ietvaros. Apakšrupu sadalē tikšot ņemts vērā arī valstu ģeogrāfiskais novietojums, lai pēc iespējas samazinātu pavadīto laiku ceļojumos starp spēlēm.

«Spēles tiks aizvadītas visā Eiropas teritorijā,» masu medijiem sacīja UEFA prezidents Mišels Platinī. «Līdz ar to, visas 53 Eiropas Futbola federācijas var uzskatīt savu valsti par potenciālo kandidātu uz turnīra spēļu rīkošanu. Pat valsts ar vienu UEFA prasībām atbilstošu stadionu var organizēt spēles. Uzskatu, ka tā ir ļoti laba iespēja valstīm, kurām citādi nebūtu izredžu uzņemt Eiropas meistarsacīkstes.»

Valstīm, kuras vēlēsies uzņemt kontinenta meistarsacīkšu finālu būs nepieciešams stadions ar vismaz 70 000 sēdvietām, bet apakšgrupu turnīra rīkotājiem jānodrošina maču norise stadionos ar vismaz 30 000 sēdvietām.

Potenciālajiem apakšgrupu turnīra rīkotājiem savi pieteikumu UEFA jāiesniedz līdz šī gada septembrim, bet uzvarētāji tikšot paziņoti 2014. gada septembrī.

Jāpiebilst, ka 2020. gadā Eiropas meistarsacīkstes svinēs savu 60 gadu jubileju.

2016. gadā Eiropas futbola čempionāts risināsies Francijā. Tas būs zīmīgs ar to, ka pirmo reizi tajā piedalīsies 24, nevis 16 komandas.



Jazzy Needles, Līnijdeju grupa "Ausmas", Drabešu pagasts, Amatas novads, LV-4101
Mihailovs Jurijs Mihailovs JurijsGrieķu-romiešu cīņa, Brīvā cīņa, Brīva cīņa sivietēm, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties